Over Ons

 

In 1998 kreeg mama, Annick Vanderpoorten, voor de eerste maal borstkanker. Mama kwam voor haar behandeling bij dokter Caroline Weltens terecht. Mama was heel bang van deze ziekte en was telkens zeer zenuwachtig als ze op onderzoek moest. Dokter Caroline Weltens slaagde er telkens in om haar op haar gemak te stellen. Ze luisterde en was geïnteresseerd in haar leven. Dat was heel hartverwarmend. Voor mama betekende zij zeer veel.

 

De behandeling sloeg aan maar in 2002 was de tumor er helaas terug. Dokter Caroline Weltens zei telkens waar het op stond, maar opnieuw stond ze klaar voor ons.

 

In november 2007 herviel mama voor de derde keer. De tumor bleek uitgezaaid te zijn. Opnieuw werd er een behandeling opgestart door dokter Caroline Weltens, die met haar diepmenselijke aanpak zoveel angsten van mama wegnam. Mama voelde haar veilig bij haar.

 

Mama organiseerde de verschillende benefietconcerten met hart en ziel. Ze maakte van elke editie een groot succes. Haar motivatie om geld te schenken was vooral om haar dankbaarheid te tonen voor de warme manier waarop dokter Weltens haar doorheen de beangstigende stadia van haar ziekte heeft geloodst. Mama wou op deze manier nog vele andere mensen steunen die getroffen worden door deze ziekte.

 

Na haar overlijden, in 2010, besloten we om het fonds verder te zetten ter ere van mama.  We weten dat het voor haar veel zou betekenen dat wij ons blijven inzetten voor het verdere succes van het fonds. Daarom kondigen wij u met veel genoegen de vijfde editie van het benefietconcert van ons fonds aan.

Het Ontstaan

 

Het begon allemaal in 2005 met een verrassingsfeest voor onze ouders. Met het ingezamelde geld steunden we een goed doel tegen kanker aan de KULeuven. Voor de zilveren bruiloft van onze ouders wilden wij als gezin iets speciaals doen. Van daaruit kwam de idee om zelf een fonds op te richten. We namen contact op met het Leuvense Universiteitsfonds en kregen een lijst van onderzoeksprogramma’s die een steuntje in de rug konden gebruiken. Op de lijst van de onderzoeksprogramma’s stond de naam van professor Caroline Weltens, adjunct kliniekhoofd radiologie verbonden aan het UZ Leuven. De keuze voor haar was snel gemaakt, aangezien zij de behandelende arts was van ons mama.

Zo sloegen we 2 vliegen in 1 klap, enerzijds konden we een goed doel steunen en anderzijds onze dankbaarheid tonen aan professor C. Weltens voor haar deskundigheid en goede zorgen.

Ons eerste initiatief was een feest ter gelegenheid van het zilveren huwelijk van onze ouders. We vroegen onze gasten om in de plaats van geschenken een bijdrage te leveren aan ons fonds. Deze eerste editie bracht 7.500 euro in het laatje.

Op 17 februari 2006 werd het Myny Vanderpoorten fonds ingewijd in de Rectorale Salons. Daarna volgden verschillende initiatieven met telkens dezelfde formule; een benefietconcert met aansluitend een walking dinner. Op deze manier zamelden wij al meer dan 350.000 euro in voor ons fonds.